Ghid pentru excursii ieftine si faine in afara tarii (recomandari din experienta)

In toate excursiile in care am fost pana acum am cautat si gasit preturi excelente la avion si cazare. Toate excursiile le facem pe cont propriu. Noi ne luam biletele de avion si cazarea. Au existat si peripetii, insa, asta este farmecul unei excursii de acest gen. In plus, doza asta de aventura imi place mult si nu as renunta la ea.
trip
De la o excursie la alta am inceput sa prind experienta. Gasesc preturi din ce in ce mai mici si locuri de cazare mai bune si mai ieftine. Vreau sa te invat si pe tine cum procedez in planificarea unei excursii.

Pe scurt, aceste sunt uneltele pe care le folosesc:
1. Cele mai ieftine bilete de avion sunt pe Momondo.
2. Caut cazare prin Booking, AirBnb si Momondo.
3. Folosesc urmatoarele aplicatii mobile: Travefy, Google Trips, Google Maps, UBER.

Sfaturile mele pentru a gasi o excursie misto cu bani putini.
Dupa multe excursii, acestia sunt pasii pe care ii fac de fiecare data cand imi planific o noua excursie. Sunt pasi simplii dar de efect.

1. Alege o perioada de calatorie.
Cu cat e mai flexibila cu atat e mai bine pentru costul excursiei. Noi ne alegem luna plecarii si numarul de zile (in functie de cat ne permite job-ul). Din cate am observat, in momentele in care toata lumea e libera, preturile sunt ceva mai mari. Noi incercam sa plecam cu +/- 1-2 zile fata de ceilalti :)

2. Stabileste un buget pentru avion si cazare.
Gandeste-te la un buget combinat pentru transport si cazare. In majoritatea cazurilor acesta este costul mare pentru o excursie. Daca ai transportul si cazarea platite e perfect. Dupa aceea, in functie de banii de buzunar vei manca la fast food sau la restaurante bune. Tu stii mai bine care este stilul tau de viata.

3. Alege destinatia unde ti-ai dori sa mergi.
Daca nu ai o destinatie anume, poti face o lista (in limita bugetului). De exemplu, noi, daca avem 3-5 zile la dispozitie, ne punem pe lista cateva orase europene pe care le putem vizita rapid. Iar daca ne permitem o saptamana sau mai mult, ne indreptam si catre destinatii mai indepartate.

4. Cauta biletele de avion ieftine pe Momondo
Dupa multe cautari, am descoperit cel mai bun motor de cautare al biletelor de avion: Momondo. Prin el am gasit mereu cel mai mic pret. Acesta are niste facilitati foarte misto. Pe langa mii de oferte si legaturi de zboruri, iti ofera grafice comparative cu evolutia pretului in functie de zile. Astfel poti alege cel mai mic pret foarte usor. Foloseste cu incredere filtrele lor. Sunt foarte bune.

snip20161105_1

Uita-te atent la graficele de pe site si stabileste-ti perioada de calatorie in functie de cel mai convenabil tarif.
Ai grija sa nu confunzi convenabil cu mic/ieftin. In cautarea biletelor de avion, nu pretul cel mai mic este cel mai bun. De exemplu, daca ai un zbor cu 40 de euro, dar el are escala de 8 ore, iar urmatorul pret este de 50 de euro, dar pentru un zbor direct, iti recomand sa il iei pe cel de 50.

Totusi, pentru excursii pe alte continente, este posibil ca zborurile cu escale sa fie mult mai ieftine. Atunci, iti recomand cu caldura sa le alegi, chiar daca vei fi nevoit sa stai prin aeroport cateva ore :)

5. Alege o cazare bine pozitionata de pe AirBnb, Booking sau Momondo.
Dupa ce ti-ai cumparat biletul de avion, nu mai ramane decat sa iti cauti cazare (in limita banilor ramasi). La fel, din experienta iti spun ca cele mai bune si ieftine cazari le gasesti pe AirBnB, Booking sau pe Momondo.
Dupa ultimele excursii am devenit fan AirBnB. De obicei, prin AirBnB preturile la cazari sunt similare cu cele de pe Booking, insa, zona si serviciile sunt mult mai bune. De exemplu, gazdele de pe AirBnB iti ofera gratis cate ceva (o sticla de vin, bomboane, o masa calda, etc) iar casele sunt decorate foarte fain. In plus, te ajuta si cu informatii de-ale locului, cu recomandari de restaurante si obiective turistice. Merita din plin.

snip20161105_2

6. Planifica fiecare zi din excursie
Dupa ce ai luat avionul si cazarea, documenteaza-te in legatura cu locul in care te vei duce. Eu caut informatii pe web si folosesc urmatoarele aplicatii:
Travefy: te ajuta sa iti pui in ordine obiectivele turistice, sa stabilesti cat timp petreci la fiecare si sa ti le ordonezi cronologic.
Google Trips: este o aplicatie noua prin care poti lua idei obiective turistice. In plus, iti arata si niste planuri zilnice pentru locatia pe care o vizitezi. Tot aici ai si informatii despre transport, bani, urgente, etc., din tara si locatia aleasa.
Google Maps: cred ca este cea mai folosita aplicatie in excursiile noastre.
UBER: nu vei risca sa iei teapa de la taximetristii locali.

Fie ca este o excursie de explorare sau una de relaxare, tot va trebui sa te documentezi inainte. Vei avea numai de castigat si de economisit. Intereseaza-te si daca in orasul in care mergi exista un CityCard. Vei economisi mult.

In concluzie, cele mai ieftine excursii le gasesti cautand in locurile potrivite si daca urmaresti promotiile companiilor aeriene. Daca programul tau este flexibil ai sanse mult mai mari sa prinzi oferte bune. Daca stii sa jonglezi bine cu datele de plecare si de cazare, ai sanse mari sa gasesti pachete la preturi foarte mici.

Iti doresc calatorii pline de aventuri!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.