Promovarea site-urilor cu jocuri de noroc este ilegala in Romania

jocuri-de-norocSa incepem cu LEGEA nr. 246 din 14 decembrie 2010, care spune in felul urmator: “Art. 26. – (2) Desfăşurarea activităţilor de marketing, reclamă, publicitate sau orice alte activităţi cu caracter promoţional privind jocurile de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g)-i) ori activităţile şi serviciile conexe acestora, care nu sunt autorizate pe teritoriul României, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei.”.

Articolul de lege se refera la site-urile cu jocuri de noroc (pariuri, poker, casino, etc) care nu sunt autorizate in Romania. Intrebare este: exista vreun site autorizat in Romania? Din cate stiu, cele mai mari site-uri (bet365, bet-at-home, etc) nu sunt autorizate si implicit risti sa primesti amenda in cazul in care le promovezi prin banner, popup sau popunder.

Autoritatile din Romania si-au dat seama ca nu pot incasa impozitele de la cei care castiga bani pe astfel de site-uri si s-au gandit ca este mai bine sa le declare ilegale. Practic, fie ca promovezi vanzarea de arme / tutun / alcool, fie ca promovezi site-uri cu jocuri de noroc, amenzile sunt asemanatoare.

Legea este data din anul 2010 dar pana anul acesta nu s-au aplicat amenzi. La inceputul acestui an, o regie de publicitate de la noi a primit amenda minima de 50.000 lei pentru ca a avut un banner la o agentie de pariuri online.

Inspectorii de la Directia Generala de Supraveghere si Control din cadrul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) au facut un control la sediul firmei si au sanctionat firma cu amenda minima (50.000 lei). Acestia au venit la control cu temele facute. Aveau la dosar anexe cu capturi de ecran ale site-ului din diferite zile si la diferite ore. Numarul procesului verbal de amenda era deja la un numar format din 4 cifre, ceea ce inseamna ca inspectorii au activitate.

In acest moment, site-urile cu jocuri de noroc nu au voie sa se promoveze prin Google Adwords si nici pe alte site-uri nu mai sunt acceptate.

Daca site-urile mari si agentiile nu le mai accepta campaniile, acestia au inceput sa trimita email-uri la site-uri medii si mici pentru a se putea promova pe site-urile din Romania.

Eu primesc constant email-uri cu cereri de oferta de publicitate de la astfel de site-uri. I-am refuzat pe toti pentru ca stiam despre lege si despre amenzile care s-au dat in acest an.

Aveti grija pentru ca inspectorii sunt cu ochii pe astfel de campanii publicitare si abia asteapta sa vina in control.

Daca ai prieteni care detin site-uri si promoveaza site-uri cu jocuri de noroc, trimite-le acest articol.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.