Cateva idei de imbunatatire pentru aplicatia Waze.com

WAZE_LOGO_640_jpgFolosesc aplicatia Waze.com de peste 6 luni si m-a ajutat foarte mult, evitand radare de politie, ambuteiaje si blocari de drumuri. Am reusit sa scad destul de mult timpul petrecut in trafic. Ma bucura faptul ca incep sa fie din ce in ce mai multi utilizatori de Waze in Romania. Utilitatea acestei aplicatii va creste direct proportional cu numarul de utilizatori. Utilizand aplicatia in aceste 6 luni, mi-au venit cateva idei de imbunatatire.

1. Starea drumurilor in functie de gradul de uzura

E58_gropi_01De multe ori aplicatia m-a bagat pe un drum mai scurt sau mai rapid, dar mult mai prost. Soseaua era plina de gropi (din metru in metru) si nu puteam sa circul cu mai mult de 10-20 km/ora. Eu cred ca in formula de calcul al traseului ar trebui sa fie inclusa si starea drumurilor. Practic, editorii de harta sa poata marca drumul printr-o nota de la 1 la 10, 1-reprezentand drum neasfaltat si 10-drum perfect. Prefer sa stau cateva minute in plus in trafic decat sa merg pe drumuri distruse si sa stric masina. Nu este usor de implementat, dar pentru mine ar fi foarte utila. Este posibil ca aceasta problema sa fie intalnita mai mult in Romania.

2. Trimiterea unui raport

reports_all_kinds-51ef8d8eb996056c2907f4a01ee33cbbNu stiu exact cum functioneaza aplicatia, dar am impresia ca daca trimiti un raport cand esti in mers, acesta se marcheaza pe harta fix in punctul in care esti. De cele mai multe ori, momentul cand trimiti un raport este dupa ce ai trecut de echipaj/groapa/etc. Am observat pe harta ca nu prea corespund marcarile cu realitatea. Cred ca ar trebui marcat pe harta cu X metri in spatele pozitiei actuale. Desigur, aici algoritmul ar putea fi imbunatatit si distanta de marcare sa tina cont de viteza curenta a masinii si de alti parametri in timp real.

3. Cuiburile de politisti

1483147_557366534339233_1473971606_n-300x250Am avut aplicatia pornita cand eram pe drumul de la Sibiu la Rm. Valcea (Valea Oltului) si in anumite zone apareau pe harta 3-4 iconite de politie in aceeasi zona, dar in realitate era doar o singura masina de politie. Chestia amuzanta este ca vocea te anunta pentru fiecare echipaj in parte. Aceasta problema a aparut pentru ca au fost mai multe persoane care au marcat prezenta politistilor acolo, dar nefiind fix in acelasi punct, s-au marcat ca echipaje diferite. Daca pe o raza de 50-100 de metri sunt marcate mai multe echipaje de politie, ar trebui sa se condenseze intr-un singur echipaj.

185569l

4. Limitele de viteza pe sectoarele de drum

Ar fi foarte utila pentru mine atentionarea/afisarea limitelor de viteza pe sectoarele de drum. Aplicatiile de GPS mai vechi (IGO de ex.) te atentioneaza cand ai depasit viteza. Este o optiune pe care eu personal mi-o doresc de la Waze.

Cuvinte cheie:, , ,

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.