eMAG Supermarket – produse alimentare online

emag-supermarketLa inceputul acestui an, eMAG a anuntat ca va introduce noi categorii pe site, printre care si produse alimentare. Pana in acest moment nu se stia modalitatea prin care eMAG va putea vinde astfel de produse, dar acum totul este clar. Conform unei imagini de prezentare, partenerul lor va fi MEGA IMAGE, iar noua sectiune se va numi eMAG Supermarket.

Sectiunea eMAG Supermarket este in testare interna, ceea ce inseamna ca dupa o perioada va fi disponibila si publicului larg, poate chiar inainte de marea lansare.

In luna aprilie, eMAG anuntase ca va incepe sa vanda accesorii auto, articole sportive, produse alimentare si haine. Dintre aceste categorii, doar ultimele doua sunt inca nelansate.

In acest moment eMag vinde aproape de toate. E Amazonul Romaniei iar acesta nu e deloc un lucru rau pentru ca accelereaza dezvoltarea comertului online si creste nivelul pietei. De asemenea, concurenta face si ea eforturi pentru a fi la acelasi nivel, iar lucrurile devin mai profi.

Prin parteneriatul cu Mega Image, eMAG va depinde de reteaua lor de distribuție si aprovizionare, cel putin la inceput. Uitati-va la zona de acoperire a magazinelor Mega Image, e zona unde se va livra si de pe eMAG. Mai intai se va incepe in Bucuresti, iar ulterior, daca treaba merge poate vor inchiria si depozite proprii in orasele mari din tara, cel putin pentru produsele neperisabile.

In legatura cu produsele, nu cred ca vom putea face piata pe eMAG, dar vom putea cumpara alimente obisnuite, cu adaos comercial decent, care nu se deterioreaza la transport prea usor.

alimente-emagIn ce priveste marketingul afiliat la produsele din supermarketul eMAG, nu cred ca vor include chiar toate produsele. De exemplu tigarile, care au adaos mic, nu cred ca vor intra. Daca marja de profit pentru un produs e de 1-2% nu iti convine sa mai oferi si comisioane pentru vanzare.

Tinand cont ca lanturile mari de kypermarket-uri au deja proiecte proprii online, alegerea Mega Image ca partener este una logica.  Astept sa vad replicile Cora si Carrefour dar oricum eu ma bucur daca voi putea sa comand tot ce cumparam din hypermarket, la aceleasi preturi si cu livrare acasa. Sunt cateva ore pe saptamana pe care le salvez.

Voi veti cumpara produse alimentare online?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.