MMAP a lansat o aplicatie similara cu Pokemon GO: “Inspectorul padurii”

Snip20160719_1Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat o aplicatie de Android numita “Inspectorul padurii“. Aceasta aplicatie imbunatateste sistemul lansat acum aproximativ 2 ani si denumit “Radarul padurilor“. Prin sistemul vechi, orice cetatean putea suna la 112 si sa verifice cu operatorii daca numarul de inmatricularea al camion cu lemne este inscris in sistemul SUMAL.

Ideea a fost buna, dar, dupa parearea mea, numarul de urgenta 112 ar trebui sa ramana exclusiv pentru urgente (accidente, incendii, etc). Tocmai din acest motiv cei din minister s-au gandit sa lansese aplicatia de mobil “Inspectorul padurii“.

Dupa descarcarea ei din Google Play vei observa ca aplicatia este una foarte simpla. Aceasta face practic un singur lucru: verifica online in sistemul SUMAL daca numarul de inmatriculare al unui transport cu lemne este inscris sau nu.

Intrebarea este: ce faci cu raspunsul din aplicatie?

  1. Daca in urma verificarii vei observa ca transportul nu este inscris, atunci va trebui sa suni la 112 si sa reclami respectivul transport. Un echipaj de politie va opri si verifica transportul.
  2. Daca transportul verificat detine un cod valid, vei primi automat si date despre transport: tipul produsului (ex. bustean, cherestea, lemn de foc), specia (fag, molid, stejar etc.), volumul transportat si data emiterii avizului.

Cat de corecte sunt informatiile?

Chiar daca transportul are un cod valid, acest lucru nu inseamna ca este in legalitate 100%. Si “radarul padurilor” a fost pacalit in trecut. Transportatorii, pe baza unui singur cod faceau mai multe curse. La fel se poate intampla si aici. Totusi, daca ceva ti se pare suspect, reclama transportul si pune politistii patriei un pic la treaba :)

Considera aplicatia noul Pokemon GO :D

Mie personal imi place ideea acestei aplicatii. Deja am instalat-o si astapt sa verific cateva transporturi ilegale. Voi considera ca prind Pokemoni, ca si asa este la moda acest joc. Este practic la fel ca jocul: te plimbi pe strazi si prinzi creaturi (hotii de lemn). La fel ca in joc, acestia se ascund bine si uneori riposteaza :)

Iti recomand si tie sa iti instalezi aplicatia. La cate aplicatii avem fiecare dintre noi in telefon, una mica si utila in plus nu cred ca reprezinta vreo problema.

De asemenea, poti da si un SHARE la acest articol ca sa afle si prietenii tai despre aplicatie.

Impreuna vom limita la maxim taierile ilegale de paduri!

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.