Te-ai intrebat vreodata cat costa 1 metru patrat de pizza?

pizza-inimaIntrand pe mai multe site-uri de livrare de pizza, am observat o diferenta foarte mare de pret intre aceleasi sortimente. In principiu, pizzeriile folosesc aceleasi ingrediente, iar costul lor de productie ar trebui sa fie cam acelasi. Cel mai des, pretul difera din cauza ca dimensiunea la pizza este diferita de la un restaurant la altul (24cm, 25.5 cm, 26 cm, 28cm…).
Din aceasta cauza, m-am gandit sa fac un calcul despre cat costa 1 metru patrat de pizza la cele mai vizitate (de catre mine) site-uri de pizzerii care livreaza in Bucuresti. In modul acesta, am putut sa compar foarte usor preturile.

Pretul mediu pentru o pizza (lei/m2)

Pretul mediu pentru un metru patrat de pizza variaza intre 415 lei, la Pizza Hut Delivery si 222 lei, la Big Brother Pizza. De asemenea, pretul este si mai mic (180 lei/m2) daca nu doresti livrare si te duci tu direct sa ridici comanda.
pret-mediu-pizza

Comparatia pentru cea mai scumpa pizza (lei/m2)

In functie de cel mai scump sortiment de pizza, pretul pe metru patrat variaza intre 507 lei si 328 lei.
cea-mai-scumpa

Comparatia pentru cea mai ieftina pizza (lei/m2)

In functie de cel mai ieftin sortiment de pizza, pretul pe metru patrat variaza intre 311 lei si 182 lei.
cea-mai-ieftina-pizza

Calculul l-am efectuat folosind formula de arie a unui cerc, iar preturile sunt cele afisate pe site-urile pizzerilor in data de 15 noiembrie 2014. Pizzeriile pe care le vizitez constant si pe care le-am inclus in acest studiu sunt urmatoarele: Jerry’s Pizza, Trenta Pizza, Pizza Hut si Big Brother Pizza.

preturi-pizza

Cuvinte cheie:, , ,

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.