Cateva diferente pe care le-am observat din primele zile petrecute in SUA

Din primele zile de cand am ajuns aici am inceput sa observ chestii interesante si diferite fata de ceea ce eram obisnuit. Sunt multe diferente, dar enumar cateva dintre ele mai jos.

1. La unele magazine restul sub forma de monede se da de la un automat. Casierul iti da rest doar bacnote.

2. Au foarte multe automate. Pentru sucuri, pentru sandwitch-uri si chiar si case de marcat la care iti scanezi singur prodesele si bagi banii in aparat.

big-car3. Au masini mari, foarte mari. Benzina fiind mult mai ieftina la ei (10 lei pentru 4 litri) nu au nicio problema daca isi cumpara un tanc. Dar am vazut si masini foarte misto :)

4. Aer conditionat peste tot. In autobuze este foarte frig si tremuri de-a binelea, iar cand iesi afara te loveste o caldura infernala.

5. Foarte multi oameni grasi. Pot spune ca unii sunt in stadiul de obezitate morbida. Noi am prins o soferita la autobuz care se revarsa peste scaun si baga in ea vata de zahar in timp ce conducea. Traumaizant…

6. Biletul de autobuz se plateste cash si costa 3 dolari toata ziua. Partea misto este ca daca nu ai fix $3 nu te poti urca pentru ca soferul nu are voie sa dea rest.

7. Unele lucruri sunt mai ieftine ca in Romania. Noi am cumparat apa plata cu 2.5 dolari 24 de sticle de 0.5 l. Asta inseamna 0.4 lei / sticla. Intodeauna cand ajung intr-o alta tara compar pretul de la sticla de 2 litri de Coca Cola cu cel din Romania. Aici este $1.30 ceea ce inseamna 5 lei, la fel ca in RO.

8. La Walmart gasesti orice si la preturi bune. Noi am gasit incaltari sport la 5 dolari care arata bine.

jesus-is-my-life9. Bisericile de toate religiile au programe de voluntariat pentru studenti. Ofera mancare gratuita, cursuri de surf sau alte sporturi si diferite pachete cu lucruri necesare de igiena (gel de dus, prosop, sampon, etc).

Este o adevarata experienta sa observi o alta cultura diferita de cea cu care ai fost obisnuit in peste 20 de ani. Unele lucruri mi se par atat de logice incat ma intreb de ce nu le-am “importat” si noi in RO pana acum.

Un comentariu
  1. 24/04/2017

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.