Prima plimbare cu UBER prin Bucuresti

Dupa un blog meet organizat de McDonald’s cu ocazia lansarii noului Burger Autentic, ne-am dus, impreuna cu cativa dintre blogerii invitati, sa bem o bere. Dupa ce am terminat berea, am decis impreuna cu Elena sa plecam spre casa cu o masina comandata prin aplicatia UBER.

Dupa vreo trei incercari de a comanda o masina a aparut pe aplicatie primul sofer. Aplicatia ne-a aratat ca soferul vine in aproximativ 10 minute. Am acceptat comanda si am inceput sa vedem cum masina se apropie de locatia noastra. Soferul a venit tocmai din Cotroceni, iar noi care eram la Piata Romana. Cam aiurea, dar fiind putini soferi la inceput, se accepta.

Am tot vazut zilele astea articole, la Mariciu si la Radu, ca ei au mers cu masini interesante (Mitsubishi RVR sau Mazda 6). Din pacate, fiind mai ghinionisti in aceasta seara, am prins un Chevrolet Spark, care pana la urma s-a dovedit a fi chiar clasicul Matiz.

Dupa ce a mai ramas doar un minut de asteptat, pe aplicatie ne-a aparut si numarul de inmatriculare al masinii. In secunda urmatoare soferul m-a sunat pentru a stabili locul de intalnire.

Primul ghinion a fost ca am nimerit o masina mai “low cost”, dar ghinionul cel mare urmeaza.

Desi eu am pus pinul pe harta fix la intersectia la care eram, aplicatia UBER i-a transmis soferului complet alta locatie, la aproximativ 500m de locatia noastra. Dupa o discutie de cateva minute cu soferul am reusit sa ne intalnim. El a apasat ca incepe cursa si am pornit. Dupa ce am parcurs cateva sute de metri, soferul a observat ca aplicatia il obliga sa ajunga fix in punctul indicat pe harta, altfel nu putea incepe cursa. Daca aplicatia nu ii marca inceperea cursei, practic eu nu eram taxat iar el nu incasa banii. Mi-a spus ca astazi aplicatia a avut o mica problema si ca eram al doilea client la care s-a intamplat acest lucru.

Abia dupa ce am ajuns in punctul de start, aplicatia i-a permis soferului sa inceapa cursa.

Am ramas placut surprinsi cand soferul ne-a oferit o apa plata (sigilata, evident) gratuit din partea lui. Ne-a spus ca a luat un bax de dimineata sa il ofere pasagerilor. Foarte frumos gestul lui :)

Dupa vreo 38 de minute in care l-am interogat pe bietul sofer, am ajuns la destinatie.

Ce mi-a spus soferul George:
– Face acest lucru deoarece are timp liber si vrea sa castige niste bani.
– Iese mai mult seara, deoarece ziua lucreaza in alta parte.
– Cei de la UBER i-au inspectat masina, toate actele si i-au cerut cazierele (judiciar si auto)
– Isi ia 80% din bani de la cursa. In prima zi a spus ca a avut 6 curse.
UBER le interzice soferilor sa primeasca bacsis
– Daca cineva anuleaza o cursa, din cei 6 lei, el nu primeste nimic.
– Dupa finalizarea cursei ii va contacta pe cei de la UBER sa le spuna despre bug-ul cu locatia.
– Oricand poate sa il opreasca o masina de la UBER sa il controleze sa vada daca soferul transporta pasageri conform contractului si daca nu s-a inteles cu pasagerul sa il plateasca direct.

La final soferul mi-a dat rating pe aplicatie, la fel am facut si eu, ne-am salutat si asta a fost tot.
Desi au fost cateva mici incidente, sunt incantat de cum functioneaza sistemul si il voi mai folosi in continuare.

Nu uita ca oricine poate beneficia de o cursa gratuita in limita a 30 de lei, pentru prima calatorie, pana la finalul lunii aprilie. Sistemul este chiar misto gandit. Cei de la UBER nu isi bat capul cu publicitatea. Pur si simplu, la instalarea aplicatiei, folositi codul ceauru si iti ofera prima cursa gratuita, in limita a 40 de lei.

Cursa noastra a costat 32 de lei, dar noi am mai platit doar 2 lei, asta pentru ca am folosit un cod promo de 30 de lei :D

Testeaza si tu acum UBER si spune-mi parerea ta!

uber

Cuvinte cheie:, , ,

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.