Stimati politisti de la Brigada Rutiera, sunteti incompetenti!

Scopul acestui post nu este de a jigni organele de politie din cadrul Brigazii Rutiere din Romania, dar zilnic observ cat de incompetenti sau nepasatori sunt acestia.

Cum este posibil ca, politist fiind, sa nu iei masuri cand observi ca masinile trec pe rosu, ca depasesc coloana la semafor sau ca nu acorda prioritate pietonilor?

Eram in seara aceasta cu masina prin Bucuresti. Ca orice om cu bun simt stateam la semafor, acordam prioritate pietonilor si ma indreptam spre casa. Cand am ajuns in intersectia de la Crangasi, am observat 3 politisti care incercau sa dirijeze circulatia. M-am bucurat si m-am gandit ca in sfarsit au venit si ei sa faca o treaba utila. De unde! Cu ei de fata, “jmecherii” depaseau coloana de la semafor, treceau pe rosu si blocau intersectia. Un tip era pe aproape sa loveasca un pieton care era pe trecerea de pietoni, pe culoare verde. Domnul politist, din nu stiu ce motiv, nu a schitat nimic, desi a vazut clar ca respectivii incalcau regulile de circulatie.

Episoade de acest gen vad mereu. Acum ma intreb, domnilor politisti, este rea vointa din partea dvs. sau va este pur si simplu lene sa completati un proces verbal? In orice caz dintre cele doua, eu deduc o incompetenta.

Daca nu este asa, care este motivul logic pentru care un politist este bataia de joc a unor indivizi dubiosi? Practic, prin comportamentul asta de “lasa-i ba in pace” agentul de politie se injoseste si isi pierde din autoritate (asta daca nu si-a pierdut-o deja…). Nu putem avea pretentii la civilizatie daca nu respectam regulile.

In alte tari din UE sau in SUA, rar vezi vreunul care are tupeul asta sa incalce regulile de circulatie. Acolo e simplu. Ai facut-o si te-a vazut politia, te-a ars cu o amenda si data viitoare te gandesti de 2-3-5 ori inainte :)

parcare-idioataIarasi cu parcarea neregulamentara pe treceri de pietoni, in intersectii sau pe trotuare. Stiu ca in legislatia rutiera exista un paragraf prin care politistii pot da amenzi de circulatie pentru oprire/stationare interzisa. De ce nu se dau aceste amenzi? Mai mult, in dreptul sectiei de politie 21 sunt o gramada de masini parcate aiure si agentii de politie nu fac nimic… Macar in fata curtii lor sa aplice legea, asa de ochii lumii. Eu unu, daca as avea puterea lor, as aplica amenzi (fara abuzuri) pana nu ar mai avea loc in contul Politiei Romane.

Stiu ca multi indivizi vor spune ca “daca nu avem unde parca, ce sa facem” sau “e orasul blocat si ne grabim”. Sincer, daca nu va convin regulile, mergeti cu transportul in comun.

O masina implica multe costuri: timp, bani pentru parcare, etc. Nu iti permiti, nu iti lua masina :)

Daca nimeni nu ma amendeaza, eu de ce sa mai respect regulile?

P.S.: Mi-as dori ca postul acesta sa il citeasca seful sefilor din cadrul Politiei Romane. Poate asa ii vine vreo idee ;)

P.S.2: Desigur, exista si exceptii, dar din pacate, prea putine…

Un comentariu
  1. 22/12/2015

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.