Un sistem de afiliere cu recompensa de pana la 50.000 de euro

Am auzit din intamplare aseara urmatoarea stire:
De anul viitor, orice persoana fizica ar putea primi o recompensa de pana la 50 de mii de euro, daca semnaleaza un caz de incalcare a legii concurentei. Conditia este, ca in urma anchetei, plangerea sa se adevereasca.”vezi stirea completa

Auzind stirea aceasta la TV, prima mea impresie a fost:
CalamityDollarSignEyes
Dar, dupa ce am recitit stirea, mi-am dat seama ca este un sistem de marketing afiliat pentru turnatori.

Cum vad eu aceasta propunere?
Este practic o retea de afiliere intre Statul Roman (ca advertiser) si oamenii care sesizeaza incalcarile legii concurentei (ca publisher). Sa luam ca exemplu afilierea la un magazin online din Romania. Noi, promovam produsele magazinului online pe unde putem, iar in momentul in care magazinul a inregistrat o vanzare, primim si noi un comision.

La fel este in acest caz…
Daca detii o informatie utila despre incalcarea legii concurentei, te duci frumos, depui o plangere, iar de aici se ocupa statul mai departe. Acesta se va duce in control, va intercepta telefoane, va face tot ce poate pentru a-i prinde pe cei reclamati de tine. Daca se dovedeste adevarata plangerea, tu primesti recompensa promisa.

De ce sa faca statul acest lucru?
Simplu! Daca se dovedeste o incalcare a legii, statul va avea posibilitatea sa dea amenzi, iar aceste amenzi nu sunt niciodata mici. Sigur vor depasi cu mult suma pe care vor sa o ofere ca recompensa (50.000 euro). Practic, statul imparte profitul din amenzi cu agentii lui de vanzari :)

In teorie, tot acest plan pare unul foarte bun, dar ce se intampla cand se depun mai multe plangeri pentru aceiasi firma? Potul cel mare se va imparti ca la Loto?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.