Excursie cu bicicleta prin padurea de langa Ciocanesti

De ceva timp ma gandeam impreuna cu cativa prieteni sa iesim sa ne plimbam cu bicicletele undeva prin afara Bucurestiului, dar nu foarte departe. Dupa cateva cautari pe net, dupa zone interesante (offroad) de plimbat cu bicicleta, Ionut a gasit un site care prezinta in detaliu centura CICLOturistica a Bucurestiului.

Conform informatiilor de pe harta, acest traseu are aproximativ 25 de km pe asfalt, iarba si prin padure. Traseul incepe din centrul localitatatii Ciocanesti (Dambovita). Fiind la aprox. 30 de km de Bucuresti ne-am gandit sa mergem totusi cu masina pana acolo. Dupa ce ne-am chinuit sa punem bicicletele deasupra masinii una peste alta, ne-am dat seama ca era aproape imposibil sa nu zgariem masina si am decis sa mergem sa cumparam suporti speciali.

Dupa ce am montat bicicletele pe masina lui Adi, ne-am pus in miscare.

biciclete

Noi am ajuns la punctul de start al traseului pe la ora 14.30 pentru ca pe drum ne-am oprit sa mancam si sa alimentam.

Am parcat masina la iesire din Ciocanesti, langa campul cu panouri solare. Traseul l-am inceput in partea dreapta, pe sosea. Drumul este foarte liber si nu trebuie sa va faceti griji de masini.

ciclo-start

Dupa aproximativ 500 de metri se ajunge intr-o padure frumoasa, iar traseul trebuie continuat in partea dreapta, prin padure.

ciclo-padure1

Drumul prin padure este superb si usor. Nu este amenajat dar potecile se vad bine. Totusi, in sezonul ploios acest traseu nu este practicabil.

ciclo-padure2

Dupa iesirea din aceasta padure (este destul de mica) se ajunge in dreptul unui iaz mic. Aici se pot face cateva poze dragute. Cred ca se poate si pescui.

ciclo-iaz

Dupa acest popas ne-am continuat drumul prin partea dreapta a iazului. Ne-am cam ratacit un pic pentru ca nu se vedea nicio poteca. Am mers pe iarba iar dupa aceea am intalnit pe cineva care ne-a aratat drumul. Sa stiti ca pe alocuri nici macar semnal la telefon nu aveti. Internetul mobil cand merge, cand nu merge.

ciclo-iaz-drum

Dupa o mica poza cu vacutele de pe pasune, ne-am continuat traseul pe un drum batatorit de tractor, pana am ajuns la stadionul, de fapt, terenul de fotbal, din sat.

ciclo-vacute

Dupa ce am trecut de terenul de fotbal, am facut dreapta si am mers pe ulitele satului. Am trecut pe la magazin sa cumparam niste apa. La crasma erau 3 barbati care se cinsteau cu cate o bere, sau doua, sau noua, cine stie. Pareau foarte veseli si i-am intrebat care este traseul de mers cu bicicleta prin padure. Am primit 3 raspunsuri cu 3 directii diferite, dar este de inteles. Ne-am orientat dupa GPS si am pornit spre padure.

In functie de calitatea drumului, traseul se poate continua prin dreapta, prin stanga sau prin padure. Noi nu am avut cum sa mergem prin padure (la momentu acela :D) pentru ca abia ce plouase si erau foarte multe balti.

ciclo-padure4

Pe drum am vazut o soparla foarte frumos colorata in nuante de verde si albastru.

ciclo-soparla

Fiind foarte mult noroi am ezitat sa intram prin padure si am cautat un drum mai uscat. Dupa cateva minute bune de cautari ne-am riscat si am continuat traseul prin mijlocul padurii. Pana la urma pentru asta ne-am dus in acel loc.

ciclo-padure5

Drumul pe alocuri era acceptabil si eram incantati.

ciclo-padure6

La inceput am incercat sa ocolim baltile si noroiul…

ciclo-padure7

Dar pana la urma ne-am decis sa mergem si noi (ca oamenii normali) pe drum, nu pe langa el. Ce a iesit, am surprins in acest video. Ca bonus, uitati-va la minutul 02:40 sec :)

Chiar daca ne-am murdarit si drumul nu a fost foarte bun din cauza ploilor, aceasta experienta offroad este una dintre cele mai placute.

Eu abia astept sa ma duc si pe alte trasee la fel de interesante si va recomad cu caldura sa incercati si voi acest traseu.

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.