Ce se intampla cu profilul tau de Social Media dupa ce mori?

Foarte multi se intreaba: Ce se intampla cu profilul meu social media dupa ce mor?

Pana acum nu exista nici un raspuns concret despre ceea ce se intampla, dar un tip de la WebpageFX a realizat un studiu despre profilurilor din retelele de socializare, dupa ce utilizatorii au murit.

Twitter va sterge contul tau dupa sase luni de inactivitate, dar cele mai multe retele sociale nu fac nicio actiune asupra profilului decat daca cineva (membru al familiei, etc) a cerut in mod expres stergerea sau modificarea profilului. Dupa dezactivarea contului, datele sunt blocate  si se vor putea reactiva doar in cazul unei anchete juridice.

Retelele de socializare cer diferite dovezi despre moartea unui utilizator inainte de a sterge un profil. Facebook va permite transformarea profilului unui apropiat intr-o pagina memoriala. Profilul va mai putea fi accesat doar de prieteni, care vor avea dreptul de a posta si de a vizualiza fotografii. Profilul nu va mai trimite memento-uri legate de ziua de nastere si nici nu va mai aparea in rubrica “Oameni pe care ii cunosc”.

Facebook nu va sterge profilul fara interventia cuiva, dar, acest lucru ridica o alta intrebare interesanta: Cand numarul de profiluri ale utilizatorilor morti il va depasi pe cel al utilizatorilor vii? Conform unui studiu realizat de XKCD, acest lucru se va intampla in 2065 in cazul in care Facebook se va opri din crestere, sau in anul 2130 daca acesta va continua sa creasca constant.

Urmariti infograficul de mai jos pentru a vedea si alte date interesante:

Digital-Demise-Infographic1

 

 

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.