Recomandare servicii de gazduire web cu administrare gratuita

xserversDaca te-ai hotarat sa inchiriez un VPS sau un server dedicat, iti recomand cu caldura firma de gazduire xServers.ro. Sunt clientul lor inca din anul 2011 si pana in acest moment sunt foarte multumit de serviciile oferite. Cel mai multumit sunt de suportul tehnic, deoarece, la orice ora i-am contactat, in maxim 15-30 de minute au remediat problema mea. Vreau sa mentionez de la bun inceput ca acest articol nu este unul sponsorizat.

Inca din anul 2005, de la primul site realizat, am luat contact cu foarte multe firme de gazduire web, atat cu cele gratuite, cat si cu cele platite. In primul an nu am investit niciun leu in mediul online. Site-urile le faceam pe subdomenii gratuite (as.ro, uv.ro, etc) iar gazduirea gratuita imi era suficienta pentru ce aveam eu nevoie la vreamea aceea.
Dupa ce am inceput sa castig cativa bani din vanzarea de publicitate (si din afiliere), m-am decis ca este timpul sa investesc si eu ceva in aceasta afacere. Am luat un domeniu .com (9$ cred ca am platit) si un pachet de gazduire la 5$/luna, la care puteam sa atasez 5 domenii. Elev fiind, mi se parea o investitie mare, dar odata cu aceasta si castigurile au inceput sa creasca.

Aproximativ doi ani cred ca am colaborat cu acea firma de gazduire, dupa care a trebuit sa iau ceva mai bun si la care sa pot adauga mai multe domenii. M-am indreptat spre Hostgator datorita configuratiei pentru pachetele de shared hosting. Pretul platit pentru specificatiile contului de gazduire era foarte bun. Lucrul care m-a facut sa ii aleg a fost ca iti ofereau spatiu nelimitat de stocare. Si celelalte resurse erau teoretic nelimitate, dar daca incepeai sa depasesti media, imediat erai contactat de cineva care iti recomanda un server dedicat. Am functionat cu serviciile lor aproximativ 3 ani de zile, iar mai apoi, am decis ca este nevoie sa imi inchiriez un server mult mai performant pe care sa pot face tot ce am nevoie.

Am cautat pe internet ofertele de la foarte multe firme de gazduire pana i-am gasit pe cei de la xServers.ro. Eu eram interesat de inchirierea unui VPS, dar la ei am gasit ceva si mai interesant: un VDS (server semidedicat). Era practic o bucata dintr-un server dedicat. Era configuratia ideala pentru ce aveam eu nevoie, dar exista doar o mica problema. Atat VPS-urile cat si VDS-urile sunt servere care au nevoie de instalare, optimizare si administrare pentru sistemul de operare. Eu ma pricep la multe (programare, SEO, promovare, monetizare, etc) dar despre administrarea serverelor nu cunosc decat cateva chestii de baza.

In oferta celor de la xServers am observat ca la toate VPS-urile si la serverele dedicate ofera administarare gratuita. Acestia asigura atat instalarea cat si administrarea sistemului de operare si a serviciilor adiacente (Apache, Mysql, cPanel, antivirus, antispam, etc). Practic aveam parte de suport tehnic non-stop, asigurat de sysadmini cu experienta, si nu plateam nimic in plus.

Desi mi-a fost teama, am decis sa inchiriez pe o perioada de 6 luni un VDS de le ei si sa testez serviciile oferite, atat hardware cat si suportul tehnic. Baietii s-au ocupat rapid de instalarea sistemului de operare si in 2 zile aveam deja un site pe noul server. Am testat functionarea si am observat ca se incarca mult mai bine. Acest lucru era normal pentru ca serverele lor sunt in Bucuresti (undeva pe Calea Floreasca), fata de cele de la Hostgator care sunt in SUA. Fiind multumit de viteza de incarcare, am inceput sa transfer incetul cu incetul toate site-urile pe care le aveam pe acest server.

Pentru ca eram obisnuit sa lucrez cu cPanel, cei de la tehnic mi-au instalat si cPanel/WHM pentru a putea realiza din interfata web cam tot ce am nevoie sa fac pe server.
In toata aceasta perioada de cand sunt clientul lor, am reusit de cateva ori sa blochez complet serverul, iar acest lucru se intampla intodeauna dupa miezul noptii sau in weekend. Ii contactam pe cei de la tehnic si aproape de fiecare data, in cateva minute, imi remediau problema si toate site-urile erau online. Orice cerere de suport le-am trimis, acestia au efectuat-o gratuit, intr-un mod profesionist.

vpsIn acest moment vad la ei pe site ca la 24 de euro pe luna iti ofera un server cu CPU 4GHz(2 nuclee), 3GB RAM, 40GB SSD (cu backup), 3 IP-uri dedicate si administrare gratuita. Vezi detalii complete aici.
Pentru cei care sunt sysadmini de meserie, pretul pentru aceasta configuratie este unul normal, insa, pentru noi ceilalti, faptul ca iti ofera administrarea gratuita, reprezinta o economie de 30-50 euro/ora de administrare (asa cum percep la alte firme).

Eu sunt foarte multumit de xServers si acest articol este o recomandare personala, bazata pe propriile mele experiente in aproape 4 ani de cand sunt clientul lor.

Multumesc echipei xServers pentru suportul oferit!

4 comentarii
  1. 13/01/2015
  2. 21/01/2015
  3. 21/01/2015
  4. 19/06/2015

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei sa primesti noutati?

Cel mult un email pe saptamana.

Adresa ta de email va fi in siguranta.